Nowa odsłona!

Jadłospisu Foodprepowego

Koniec z rwaniem włosów z głowy pt. „co by tu zjeść” lub „co z tego zrobić, żeby się nie zepsuło”!

Jedz smacznie, zdrowo i sezonowo!

Znowu połączyłyśmy siły!

A to oznacza, że jadłospis jest kompozycją zdrowego odżywiania w oparciu
o metodę 80/20,o której Monika cały czas powtarza, jak również pełni smaku
i łatwości przygotowania, czyli co tu dużo mówić: tym, w czym specjalizuje się Paula! Do listy „nie utrudniania sobie życia” dopisujemy również wykorzystanie produktów gotowych i produktów rekreacyjnych. Wszystko po to, żeby dieta nie opierała się na zakazach i restrykcjach! W jadłospisach znajdziesz zarówno posiłki słodkie, jak i czekoladę oraz lody.

Jadłospisy są ułożone na zasadzie foodprep’u!

Oznacza to, że przygotowujesz kilka posiłków za jednym razem, co pozwoli Ci zaoszczędzić czas, nie rezygnując przy tym ze smaku i odżywczości posiłków. Dodatkowo w pliku znajdziesz listy zakupów, dzięki którym bez problemu zaopatrzysz się we wszystkie potrzebne składniki i co więcej: wykorzystasz je,
a więc nie zmarnujesz żywności ani pieniędzy.

Posiłki w linii poziomej możesz wymieniać według uznania !

Będzie różnica w makroskładnikach, jednak kaloryczność jest bardzo zbliżona. Miej na uwadze, że wtedy pewne produkty nie zostaną zużyte do końca. To nic złego! Analizując zawartość swoich zapasów, dopasuj wszystko tak, żeby to Tobie pasowało najbardziej. O to w tym chodzi! Jadłospisy nie są sztywną rozpiską,
a drogowskazem i przede wszystkim inspiracją, zarówno jeśli chodzi
o bilansowanie posiłków, jak i poznawanie nowych połączeń smakowych.

Zobacz posiłki, które znajdziesz
w jadłospisach!

Dołączamy listę zamienników! 😉

Produktów, które zostały użyte w jadłospisach. Pragniemy zaznaczyć, że proponowane przez nas przepisy możesz śmiało modyfikować na własną rękę (czekamy na Twoje propozycje i oczywiście na zdjęcia!), w zależności od tego, na co masz aktualnie ochotę i/lub jakie produkty znajdują się
w Twojej lodówce.

Tym razem przygotowałyśmy 14 dni! 😉

Wszystkie przepisy są całkowicie nowe i żaden posiłek nie pokrywa się
z poprzednią edycją Jadłospisu Foodprepowego! 😉 Oznacza to nowe, pyszne połączenia smakowe z wykorzystaniem produktów sezonowych!

Foodprep, czyli organizacja w kuchni:

R
  • tym razem postawiłyśmy na klasyczny Foodprep, czyli
    wcześniejsze przyygotowanie posiłków
  • gotujesz codziennie lub raz na 3-4 dni, a dzięki naszym checklistom w kuchni spędzasz mniej czasu!
R
  • produkty są ogólnodostępne, więc jadłospis
    z powodzeniem mogą stosować osoby mieszkające za granicą!
  • z przepisami możesz eksperymentować do woli!
R
  • razem z jadłospisem dostajesz rozpiskę przygotowania, która krok po kroku poprowadzi Cię przez cały proces. Dzięki temu nauczysz się organizować pracę w kuchni, aby wykonanie dań było jak najbardziej sprawne i szybkie!
  • jadłospis jest fleksitariański 😉

Co kupujesz?

l

14 dniowy jadłospis

 

  • skomponowany przez dietetyka,
  • z opcją kaloryczności (od 1600 do 2200 kcal),
  • zbilansowany odnośnie do makroskładników, jak również wapnia, żelaza, kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, wielonienasyconych oraz pozostałych mikroelementów (miedzi, cynku, potasu fosforu itp., itd …
d

#checklisty

  • Paula przeprowadzi Cię przez foodprepy, czyli kolejność działań, dzięki którym czas spędzony na gotowaniu skrócisz do minimum, nie idąc na żaden kompromis, jeśli chodzi o różnorodność potraw, jak również ich smak,
  • będziesz jeść pysznie, sezonowo, zdrowo, a jeśli dobrałeś(-aś) odpowiedni deficyt kaloryczny, to będziesz także chudnąć!

Kim jesteśmy?

Dietetyka to coś więcej niż zawód.
To pasja, styl życia, misja …

Stawia na edukację żywieniową Evidence-based medicine i pokazuje wpływ diety na codzienne samopoczucie.

Przeczytaj więcej o Monice tutaj

Monika Michalak

dietetyczka kliniczna, psychodietetyczka, trenerka personalna

Autorka Najprostszego Bloga Kulinarnego w Polsce.

Upraszcza domowe gotowanie, ogarnia kulinarny chaos i tworzy przepisy z kilku składników.

Przeczytaj więcej o Pauli tutaj

Paula Bojakowska

blogerka kulinarna, culinary science

W pakiecie taniej!

Jadłospisy Foodprep
edycja II

 

14-dniowy jadłospis

checklisty

lista zamienników i listy zakupów

tylko przez 5 dni sprzedaży:

109 zł

zapisz się do newslettera, żeby optrzymać dodatkowe
20 złotych zniżki!:

+ Jadłospis Foodprep
edycja I

 

10-dniowy jadłospis

2 foodprepy – gotujesz raz na 5 dni!

dodatkowy e-book zawierający wskazówki od Moniki (dlaczego akurat takie produkty znalazły się w Jadłospisie – dietetyk) i od Pauli, która przeprowadzi Cię przez foodprep’y!

e-book to aż 50 stron merytoryki odnośnie do przechowywania i przygotowywania produków i posiłków!

kupując dwa jadłospisy płacisz

179 zł 

zamiast

228,9 zł!

Psst! Zniżka newsletterowa obowiązuje także na pakiet!