Brak produktów w koszyku.

Nowa edycja jadłospisów!

Przedstawiamy jadłospisy

jesienno-zimowe! 🍂

W najnowszej edycji przygotowałyśmy aż 4 tygodnie! Pracowałyśmy nad nimi bardzo dużo, bo zależało nam, żeby wszystko się zgadzało: smak, udział produktów rekreacyjnych (zdrowie psychiczne), niemarnowanie produktów i pieniędzy, szybkość przygotowania, zorganizowana lodówka i wiele, wiele więcej. Do tego moje veto (tu Monika) polega na tym, że nie wypuszczę pod swoim nazwiskiem niczego, co mogłoby komuś zaszkodzić. A dieta niedoborowa szkodzi. Wszystkie nasze jadłospisy są odpowiednio zbilansowane, z dobrym stosunkiem kwasów tłuszczowych i z dopiętymi mikroskładnikami.

Znowu połączyłyśmy siły!

A to oznacza, że jadłospis jest kompozycją zdrowego odżywiania w oparciu o metodę 80/20,o której Monika cały czas powtarza, jak również pełni smaku i łatwości przygotowania, czyli co tu dużo mówić: tym, w czym specjalizuje się Paula!

Do listy „nie utrudniania sobie życia” dopisujemy również wykorzystanie produktów gotowych i produktów rekreacyjnych. Wszystko po to, żeby dieta nie opierała się na zakazach i restrykcjach! W jadłospisach znajdziesz zarówno posiłki słodkie, czekoladę, jak i produkty gotowe. Wszystko po to, żeby jadłospisy były dla Ciebie wsparciem i odciążeniem.

Jadłospisy są ułożone na zasadzie foodprep’u!

Oznacza to, że nie siedzisz godzinami w kuchni, a więc zaoszczędzasz czas, nie rezygnując przy tym ze smaku i odżywczości posiłków. Dodatkowo w pliku znajdziesz listy zakupów, dzięki którym bez problemu zaopatrzysz się we wszystkie potrzebne składniki i co więcej: wykorzystasz je, a więc nie zmarnujesz żywności ani pieniędzy.

Posiłki w linii poziomej możesz wymieniać według uznania !

Będzie różnica w makroskładnikach, jednak kaloryczność jest bardzo zbliżona. Miej na uwadze, że wtedy pewne produkty nie zostaną zużyte do końca. To nic złego! Analizując zawartość swoich zapasów, dopasuj wszystko tak, żeby to Tobie pasowało najbardziej. O to w tym chodzi! Jadłospisy nie są sztywną rozpiską, a drogowskazem i przede wszystkim inspiracją, zarówno jeśli chodzi o bilansowanie posiłków, jak i poznawanie nowych połączeń smakowych.

Dołączamy checlisty, które pozwolą Ci na jeszcze szybszą i efektywniejszą organizację i przygotowywanie posiłków 🧡

  

  

 

 

Dołączamy listę zamienników! ;)

Produktów, które zostały użyte w jadłospisach. Pragniemy zaznaczyć, że proponowane przez nas przepisy możesz śmiało modyfikować na własną rękę (czekamy na Twoje propozycje i oczywiście na zdjęcia!), w zależności od tego, na co masz aktualnie ochotę i/lub jakie produkty znajdują się w Twojej lodówce.

Tym razem przygotowałyśmy 28 dni! ;)

Wszystkie przepisy są całkowicie nowe i żaden posiłek nie pokrywa się z poprzednimi edycjami Jadłospisów Foodprepowych! ;) Oznacza to nowe, pyszne połączenia smakowe z wykorzystaniem produktów sezonowych!

Aspekt psychodietetyczny!

Jadłospisy będą wspierające przy pracy nad relacją z jedzeniem. Ochota na słodkie? Proszę bardzo! Mało czasu na przygotowanie? Mamy na to rozwiązanie!

Dodatkowo szanujemy Twoje zdrowie. Posiłki są odpowiednio zbilansowane i odżywcze. Co więcej, zadbałyśmy o objętość i sytość!

Jadłospisy, czyli organizacja w kuchni:

R
  • tym razem postawiłyśmy na elementy Foodprep’u, czyli wcześniejsze przygotowanie posiłków i posiłki dwuporcjowe
  • checklista w układzie tygodniowym pozwoli Ci zorganizować pracę w kuchni według Twoich zasad. Możesz przygotować z wyprzedzeniem dania na cały dzień lub kilka dni
R
  • produkty są ogólnodostępne, więc jadłospis
    z powodzeniem mogą stosować osoby mieszkające za granicą!
  • z przepisami możesz eksperymentować do woli!
R
  • razem z jadłospisem dostajesz rozpiskę przygotowania, która krok po kroku poprowadzi Cię przez cały proces. Dzięki temu nauczysz się organizować pracę w kuchni, aby wykonanie dań było jak najbardziej sprawne i szybkie!

Co kupujesz?

l

14 lub 28 dniowy jadłospis

 

  • skomponowany przez dietetyka,
  • z opcją kaloryczności (od 1700 do 2200 kcal),
  • zbilansowany odnośnie do makroskładników, jak również wapnia, żelaza, kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, wielonienasyconych oraz pozostałych mikroelementów (miedzi, cynku, potasu fosforu itp., itd …
d

#checklisty

  • Paula przeprowadzi Cię przez przygotowanie, czyli kolejność działań, dzięki którym czas spędzony na gotowaniu skrócisz do minimum, nie idąc na żaden kompromis, jeśli chodzi o różnorodność potraw, jak również ich smak,
  • będziesz jeść pysznie, sezonowo, zdrowo, a jeśli dobrałaś_eś odpowiedni deficyt kaloryczny, to będziesz także chudnąć!

Jak dobrać kaloryczność i gotować dla całej rodziny?

Kliknij tutaj, żeby przeczytać wskazówki, odnośnie do doboru kaloryczności :)

Kliknij tutaj, żeby przeczytać wskazówki, odnośnie do gotowania dla całej rodziny :)

Kim jesteśmy?

(Psycho)dietetyka to coś więcej niż zawód. To pasja, styl życia, misja …

Stawia na edukację żywieniową Evidence-based medicine. Uczy jak wyrwać się ze szponów kultury diet i wyjść z błędnego koła odchudzania.

Przeczytaj więcej o Monice tutaj

Monika Michalak

psychodietetyczka, dietetyczka kliniczna, trenerka personalna

Autorka Najprostszego Bloga Kulinarnego w Polsce.

Upraszcza domowe gotowanie, ogarnia kulinarny chaos i tworzy przepisy z kilku składników.

Przeczytaj więcej o Pauli tutaj

Paula Bojakowska

blogerka kulinarna, culinary science

W pakiecie taniej!

Jadłospis jesienno-zimowy

 

14-dniowy jadłospis

checklisty

lista zamienników i listy zakupów

tylko w przedsprzedaży:

119 zł

Pakiet!

 

2 wersje, czyli 28-dniowy jadłospis

PRZEPISY SIĘ NIE POWTARZAJĄ

checklisty

lista zamienników i listy zakupów

kupując dwa jadłospisy płacisz

229 zł

zamiast

278 zł!

Psst! Też tylko w przedsprzedaży!